După un an 2010 bun, Elena Jianu, proprietarul firmei de logistică Eltra Logis, pendulează între firma din Pitești și cea din Barcelona, își mută afacerea într-un spațiu mai mare și ˆși extinde gama de servicii. Cel mai important: și-a păstrat optimismul molipsitor și argumentează.

Cum a fost anul 2010 pentru Eltra Logis?
Cred că 2010 va defini următorii trei ani. Anul acesta procentul de clienţi noi, companii româneşti, a crescut, iar eu cred în revenirea acestei industrii. Este greu, dar nu irealizabil. Chiar dacă problemele cunoscute, ca de exemplu riscul de neîncasare sau importanța redusă pe care unele companii româneşti o acordă serviciilor de transport şi logistică au rămas, au început să se întrevadă schimbări în bine. Provocarea anului 2010 a fost implementarea şi promovarea serviciilor noastre de intermediere şi logistică. Ne-am bazat pe experienţa acumulată în relaţia cu clienţii noştri străini şi pe faptul că mulţi dintre clienţii noştri români aveau nevoie de ordere pentru a-şi acoperi întreaga capacitate de producţie. Tot în acest an am înfiinţat firma de transport şi logistică Eltra Logis Spania cu sediul la Barcelona. Motivul? Întârzierea returnării TVA de către stat, care ducea la blocarea unor sume mari de bani. Nicio afacere nu-şi poate permite lipsa de lichiditate, astfel că înfiinţarea acestei firme în Spania a fost o consecinţă logică. Sigur, a presupus un risc major şi foarte multă muncă, dar am reuşit! Foarte mulţi dintre clienţii noştri români ne-au sprijinit şi ne-au felicitat pentru pasul pe care l-am făcut.

Pentru unele companii româneşti, transportul e în coada listei, pentru clienţii externi care solicită termene de livrare mai scurte şi mai dese, este esenţial…
Da, este adevărat. Până la urmă însă, piaţa reglează aceste lucruri. Cred că anul 2010 a mai adus ceva foarte important – eliminarea de pe piaţă a celor care nu puteau respecta termenii contractuali. Cei care au rămas în piaţă sunt profesioniştii; aceştia vor readuce în top activitatea din textile.

Ce strategie aţi abordat în acest an pentru a vă păstra clienţii şi pentru a aduce alţii noi?
Flexibilitate, comunicare şi perseverenţă în urmărirea şi atingerea scopului propus, acestea sunt principiile noastre de funcţionare. Eltra Logis administrează proiecte, în strânsă cooperare cu partenerii noştri, clienţi şi transportatori. Am inversat, practic, formula de funcţionare a afacerii: am căutat şi am găsit clientul străin, l-am adus în România şi i-am repartizat comenzile la fabricile producătoare despre care ştiam că sunt capabile să realizeze produsul cerut de client. Am făcut în aşa fel încât să nu se creeze concurenţă neloială – unii produc pantaloni, alţii cămăşi sau jachete. În toată această formulă-parteneriat, Eltra Logis a asigurat logistică. De fapt, strategia noastră cea mai eficientă a fost să ne îndeplinim impecabil obligaţiile contractuale. Am astfel siguranţa că nu ne vom pierde clienţii pentru o diferenţă mică de preţ oferită de concurenţă.

Cu ce tipuri de maşini de transport lucraţi?
Eltra Logis lucrează cu trei tipuri de transport: tiruri, camionete şi furgonete. Iar despre furgonetă pot să spun că este o „invenție“ minunată mai ales atunci când producţia are întârzieri. Transportul cu furgoneta se face foarte rapid, cu costuri minime. Pe lângă aceste maşini de transport, pentru eficientizarea transportului le propunem clienţilor noştri să accepte realizarea de grupaje într-un singur transport şi majoritatea dintre ei acceptă.

Ce planuri aveţi pentru anul ce urmează?
Avem în proiect pentru anul viitor construirea unui depozit logistic lângă Piteşti pentru care am achiziţionat deja terenul şi am conceput proiectul de finanţare europeană. Depozitul de logistică va cuprinde un pavilion de birouri, o sală pentru întâlniri şi mostre, şi hală propriu- zisă de depozitare. Astfel, depozitul îşi va împărţi activitatea în două părţi: din amonte de producţie şi din aval. Vom colecta ţesătura şi accesoriile pentru producători, o vom distribui apoi în fabrici şi după realizarea producţiei, vom finisa produsul şi îl vom distribui direct către magazine. În acest moment aşteptăm ca proiectul de finanţare a depozitului să fie aprobat, iar în cazul în care nu se va întâmpla acest lucru, vom redimensiona depozitul şi ne vom finanţa din forţe proprii. Deţinerea unui depozit propriu este foarte importantă pentru noi, deoarece ne oferă independenţă şi, nu în ultimul rând, încredere de sine. Ca obiectiv avem şi rentabilizarea firmei din Spania. Am gândit-o ca pe o firmă independentă, cu propriii clienţi şi sunt convinsă că vom atinge şi acest target. Am o echipă formată din oameni tineri, care îşi doresc să facă mai mult şi mai bine. Eu sunt un manager participativ care crede în aceşti oameni şi în capacitatea lor de muncă şi dăruire.