Am stat de vorbă la începutul acestui an cu Elena Jianu, directorul general al companiei de transport şi logistică Eltra Logis, care ne-a expus o serie de planuri pe care urma să le pună în practică până la sfârşitul lui 2011. Şi cum sfârşitul anului se apropie ne reîntâlnim acum cu ea cu convingerea că planurile au devenit realitate.

Eltra Logis, compania de transport şi logistică pentru textile, are acum încă o soră, pe lângă cea din Spania. Despre ce este vorba?

Eltra Logis Consulting a venit ca o consecinţă firească a activităţii companiei mamă, şi şi-a propus ca în cadrul unei afaceri separate să fie un promotor de afaceri în textile. În acest sens, Eltra Logis Consulting acţionează ca un reprezentant fiscal, în sensul oferirii unui real suport societătilor din UE, facilitându-le acestora realizarea importurilor şi întocmirea tuturor documentelor necesare recuperării TVA-ului plătit în vamă de la statul român. În plus, compania oferă şi consultanţă (furnizare de baze de date cu confecţioneri, recomandare producători, disponibilitate tehnicieni textile), acţionează şi ca susţinător în promovarea afacerilor din textile oferind astfel o platformă logistică în vederea desfăşurării activităţii, face şi import de accesorii şi textile şi acţionează şi ca intermediar de textile.

La începutul anului vorbeaţi despre mutarea birourilor într-o altă zonă, industrială, şi despre deschiderea unui depozit. Aţi pus în aplicare aceste planuri?

În luna august am reuşit, în sfârşit, să ne mutăm activitatea într-o locaţie nouă, într-o zona industrială a Piteştiului, zonă accesibilă specificului activităţii noastre. Noua locaţie are 250 mp de birouri la standarde europene şi un depozit de 600 mp în care desfăşurăm următoarele activităţi: grupaje de marfă în vederea livrării săptămânale; depozitare (disponibilitate 24 h din 24); manipulare; paletizare; înfoliere; etichetare; gestiune stoc; distribuţie şi, nu în ultimul rând, controlul calităţii prin tehnicieni de textile. Vă pot spune totodată şi că dispunem în momentul de faţă de o flotă proprie de maşini inscripţionate marca Eltra Logis care ne asigură suficientă independenţă în relaţia cu principalii noştri clienţi.

Toate acestea au dus şi la mărirea echipei?

Da, astăzi echipa Eltra Logis este formată din 18 persoane, lucru cât se poate de natural având în vedere creşterea constantă a cifrei de afaceri începând din 2007 până în prezent.

Ce puteti să ne spuneţi despre rutele pe care le practică acum Eltra Logis? S-a schimbat ceva faţă de începutul anului?

Anul 2011 a adus o intensificare a principalelor noastre rute, dar mai ales o creştere spectaculoasă a relaţiei Turcia – Franţa, respectiv Turcia – Spania. De asemenea, am dezvoltat o reţea de corespondenţi pentru depozitare în Madrid, Barcelona, Zaragoza, Vigo, Alicante, Valencia, Irun, Regio Emillia, Paris, Lyon şi Toulouse.

Construirea celor trei companii sub umbrela Eltra Logis, deschiderea noilor birouri, a depozitului, a retelelor de corespondenţi din toată Uniunea Europeană, mărirea echipei şi diversificarea rutelor sunt realităţi care depăşesc planurile iniţiale. Serviciile oferite acum clienţilor sunt complete, anticipând nevoile acestora. Cum se anunţă însă anul urmator?

Anul 2012 va fi la fel de dificil ca şi 2011, poate chiar mai dificil, însă am demonstrat că putem merge mai departe, şi mai mult am anticipat posibilele probleme şi am încercat să ne luăm măsuri de precauţie. Vom continuă să întărim poziţia grupului Eltra Logis şi în 2012 în speranţa că previziunile noastre se vor adeveri.